Ήλιδα Βάββα, μια εξαιρετική επίδοση πανελλαδικά: 19.620 μόρια!

  • Ήλιδα Βάββα, απόφοιτη 2024

Η Ήλιδα Βάββα, απόφοιτη Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, μετά την εξαιρετική επιτυχία της στις Πανελλαδικές 2024, με βαθμολογία 20 στη Φυσική, 20 στα Μαθηματικά, 19,9 στη Χημεία και 18,2 στη Γλώσσα, εξασφαλίζει την εισαγωγή της στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ!

Για την προετοιμασία της και για τη σχολική της ζωή στο Αρσάκειο η Ήλιδα γράφει τα εξής:

«Με μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη πάντα θα έχω στην καρδιά μου το Σχολείο για τα 13 χρόνια που φιλοξένησε τις ωραιότερες παιδικές και εφηβικές μου αναμνήσεις. Το Αρσάκειο Ψυχικού αποτέλεσε χώρο έκφρασης κάθε ενδιαφέροντος, επομένως το ευτυχές αποτέλεσμα στους βαθμούς των Πανελληνίων εξετάσεων είναι μονάχα το επιστέγασμα μιας πολύ όμορφης σχολικής ζωής και πορείας.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του Σχολείου και τους συμμαθητές μου, που με χαμόγελο πλαισίωσαν κάθε στιγμή και μου προσέφεραν ευκαιρίες να καλλιεργήσω κάθε πτυχή του χαρακτήρα μου.

Στους Μαθηματικούς Αγώνες, στα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στο EUSO, στις Ημέρες θετικών επιστημών, στο πρόγραμμα GoCERN το καλοκαίρι καλλιεργήθηκε το ενδιαφέρον μου για τις θετικές επιστήμες και ανακάλυψα τις κλίσεις μου. Ταυτόχρονα οι ευκαιρίες για συμμετοχή σε Ρητορικούς αγώνες, προγράμματα Erasmus, συνέδρια MUN, αγώνες Forensics και στρογγυλή τράπεζα συζητήσεων στη γαλλική γλώσσα συνέβαλαν στην ολόπλευρη ανάπτυξη του εαυτού μου.

Η τελευταία δε χρονιά της Γ΄ Λυκείου ήταν για εμένα, παρά το άγχος που αναπόφευκτα όλοι είχαμε, η καλύτερη. Βρέθηκα σε ένα τμήμα όπου μετατρέψαμε τις Πανελλήνιες σε ομαδικό άθλημα και με τη στήριξη των τεσσάρων εξαιρετικών καθηγητών μας κυνηγήσαμε παρέα τους στόχους μας. Χαίρομαι διπλά και τριπλά που στο επόμενο βήμα του Πολυτεχνείου οι συμμαθητές μου θα βρίσκονται δίπλα μου!

Το Αρσάκειο ήταν πάντα για εμένα καταφύγιο και έναυσμα να προσπαθώ και να κυνηγώ τα όνειρά μου «στης ιδέας τα κάστρα»…»

Την Ήλιδα επέλεξαν δύο τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ, OPEN) και η ηλεκτρονική εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ για να μιλήσει για την επιτυχία της, τον τρόπο μελέτης της αλλά και να δώσει συμβουλές στα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ήλιδα ως μαθήτρια Γ΄ Λυκείου επελέγη ως μέλος της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 57η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, από 21 έως 30 Ιουλίου, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Συγχαρητήρια, Ήλιδα! Καλό ξεκίνημα στις σπουδές σου στο Πολυτεχνείο! Πάντα επιτυχίες και διακρίσεις στα επόμενα βήματά σου!

 

 

 

2024-07-08T10:25:42+03:00

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο.

Go to Top